Henrik Frank's Hjemmeside

Slægtsforskning

Min interesse for slægtsforskning skyldes min farfar Niels Peder Jensen Frank, som var ivrig slægtsforsker. Her ud over har jeg en generel interesse for historie.

Efter min farfars død i 1991, arvede jeg hans materiale vedrørende Frank slægten. Det blev imidlertid gemt væk på loftet i nogle år, indtil jeg en dag tilfældigt faldt over det igen. Jeg begyndte herefter at systematisere det ved hjælp af et slægtsforsknings program, verificere de oplysninger hvor der ikke var kildeangivelser og samle nyt materiale.

Jeg må ærligt indrømme, at jeg af tidsmæssige årsager endnu aldrig har sat mine ben på et arkiv. Til gengæld var jeg så heldig, at min e første spæde skridt indenfor slægtsforskning, faldt sammen med at de digitale kilder begyndte at dukke op.

Læs nedenfor om:

Slægtsforsknings program
Anetavler og person information
Slægtsbøger
Multimedia
Facebook gruppe for Frank slægten


Slægtsforsknings program

Jeg har igennem tiden brugt flere forskellige slægtsforsknings programmer. Jeg startede med WinFamily, men gik hurtigt over til The Master Genealogist (TMG) som jeg har brugt i en del år. Desværre bliver progammet ikke videreudviklet, så jeg er nu ved at flytte data til Legacy, hvilket samtidig giver mulighed for at få ryddet op.

Anetavler og person information

Disse sider er lavet med SecondSite på baggrund af data fra TMG, og er derfor ikke ajourført i et par år. På sigt vil jeg bruge Legacy til at lave siderne, men desværre er websider efter min mening p.t. et af Legacys svage punkter.

Gå til Anetavler og person information

Slægtsbøger

På grundlag af det materiale jeg har samlet, har jeg skrevet en række slægtsbøger i form af PDF dokumenter.

Gå til slægtsbøger

 

Multimedia

Her vil jeg samle fotos, videoer og lydoptagelser. Foreløbig er følgende meriale tilgængeligt:

Min farfar Niels Peder Jensen Frank interviewer sin søster Agnes Marie Jensen Frank på gården i Tessebølle. Optagelsen er formentlig fra 1960'erne.

Hør mp3

Optagelse fra Værslev skole med min farfar Niels Peder Jensen Frank, min fare Bent Frank, min mor Inger Lise Sørensen og mig selv Henrik Frank. Optagelsen er fra starten af 1960'erne.

Hør mp3

Facebook gruppe for Frank slægten

Denne gruppe er beregnet for slægtsforskere eller andre, der er interesseret i Frank slægten, som er efterkommere efter kartoffeltyskerne, der kom til Danmark i midten af 1700 tallet.

Bliv medlem af gruppen Frank slægten - Efterkommere af kartoffeltyskerne